Skip to content
Cart
Γίνε ένας ήρωας του πλανήτη με τη “boobam” (Ελculture Review)-boobam

Γίνε ένας ήρωας του πλανήτη με τη “boobam” (Ελculture Review)

Προϊόντα από bamboo, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και ανανεώσιμο φυτό στον πλανήτη

«”Τώρα καταλαβαίνω”, είπε ο τελευταίος άνθρωπος» ~ Άρθουρ Κλαρκ, 1917-2008, Βρετανός συγγραφέας επιστ. φαντασίας

Δεν θα ήθελα ποτέ να υπάρξει η στιγμή που κάποιος άνθρωπος θα κοιτάξει τη ρημαγμένη γη μας και θα ξεστομίσει αυτή τη φράση.

Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, χωρίς να σπαταλάμε τους πόρους του πλανήτη; Πώς είναι άραγε δυνατό, ό, τι και να κάνουμε, μικρό ή μεγάλο, να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο και να εμπνεύσουμε κι άλλους ανθρώπους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο; To μοντέλο ζωής που υιοθετούμε, η καθημερινότητά μας, οι δράσεις μας, οι επιλογές μας, έχουν ένα συγκεκριμένο αντίτιμο, δανεικό από το φυσικό μας περιβάλλον. Και η λανθασμένη αντιμετώπιση των φυσικών πόρων ως ανεξάντλητες πηγές έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή του πλανήτη. Το φυσικό κενό που αφήνουμε πίσω μας αποτελεί το «οικολογικό μας αποτύπωμα».

Αν εξακολουθούμε να ζούμε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, κάνοντας τις ίδιες επιλογές σε προϊόντα, χρήση και κατανάλωση πόρων, τότε εμείς χρειαζόμαστε σχεδόν τρεις πλανήτες για να διατηρήσουμε τον σημερινό τρόπο ζωής μας. Αυτό ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε μεταξύ άλλων η έκθεση «Ζωντανός Πλανήτης 2008» της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF,που μετρά τις επιπτώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής στα οικοσυστήματα και τους φυσικούς πόρους.

Οι αλλαγές που μπορεί κάθε ένας από εμάς να υιοθετήσει στη ζωή ποικίλουν και δεν εξαντλούνται, αφού συνεχώς προκύπτουν εναλλακτικές προτάσεις, κίνησης, ενέργειας αλλά και καταναλωτικών προϊόντων. Και όλες αυτές οι εναλλακτικές εκτός της μείωσης του οικολογικού μας αποτυπώματος, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και συμβάλλουν συχνά και στη βελτίωση της προσωπικής μας ζωής.

Μερικοί μόνο αριθμοί

Περίπου 4,8 – 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς μας, ενώ στη Μεσόγειο επιπλέουν 1.455 τόνοι πλαστικού. Στην Ελλάδα από τους 180.000 – 300.000 τόνους πλαστικής συσκευασίας που παράγονται ετησίως, μόνο ένα μικρό ποσοστό ανακυκλώνεται. Το υπόλοιπο καταλήγει στις χωματερές, τις πόλεις και τις θάλασσές μας. Καθημερινά στη χώρα μας σερβίρονται κατά μέσο όρο 1.000.000 πλαστικά ποτήρια μόνο για καφέ. Το πλαστικό σκοτώνει θαλάσσια ζώα, επιδρά αρνητικά στα θαλάσσια οικοσυστήματα και εισέρχεται στην τροφική αλυσίδα, ενώ πιθανότατα καταλήγει και στο πιάτο μας.

Κάθε χρόνο πετιούνται παγκοσμίως 4 δισεκατομμύρια οδοντόβουρτσες και εάν βάλεις τη μία δίπλα στην άλλη μπορούν να κυκλώσουν τη γη 16 φορές. Κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια κιλά από οδοντόβουρτσες προστίθενται στις χωματερές. Οι πλαστικές οδοντόβουρτσες χρειάζονται 700 χρόνια για να βιο-διασπαστούν.

Μια οικολογική πρόταση

Η ελληνική εταιρία boobam προσφέρει καινοτόμα, ποιοτικά και κομψά προϊόντα για τους οικολογικούς καταναλωτές που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα περισσότερο πράσινο τρόπο ζωής, ο οποίος θα ωφελήσει όχι μόνο αυτούς, αλλά και τον πλανήτη.

Κατασκευάζει προϊόντα από bamboo, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο και ανανεώσιμο φυτό στον πλανήτη, προσδίδοντας σε αυτά μοναδικά πλεονεκτήματα σε σχέση με μια συμβατική πλαστική.

Έτσι μπορεί κανείς να αντικαταστήσει πλαστικά ποτήρια, μπουκάλια, καλαμάκια, οδοντόβουρτσες, ακόμα και μπατονέτες, με άλλα εναλλακτικά, υψηλής ποιότητας και αισθητικής προϊόντα. Τόσο απλό.

Οδοντόβουρτσες και οδοντόπαστα boobam

Ένα από τα καινοτόμα προϊόντα της boobam, είναι οι οδοντόβουρτσες με λαβή αδιάβροχη, θερμικά επεξεργασμένου, από μπαμπού, περιβαλλοντικά βιώσιμης ξυλείας και τρίχα Nylon 4 εμπλουτισμένη με ενεργό άνθρακα, γνωστό φυσικό υλικό κατά της πλάκας, με απολυμαντικές ιδιότητες. Οι οδοντόβουρτσες boobamείναι 100% βιοδιασπώμενες, που σημαίνει ότι όλα τα μέρη της διασπώνται φυσικά στο χώμα ή σε ωκεανό μέσα σε μόλις 3 μήνες. Διαθέτουν εξαιρετικά ανθεκτική λαβή και βούρτσα για χρήση 3+ μήνες (ο οδοντιατρικός σύλλογος προτείνει την αντικατάσταση οποιασδήποτε οδοντόβουρτσας το αργότερο κάθε 3 μήνες) και μπορούν να αναγράφουν το όνομά σου.

Μπορεί κανείς να συνοδεύσει την οδοντόβουρτσα boobam, με την οδοντόκρεμα από φυσικά υλικά με ενεργό άνθρακα bamboo για βαθύ καθαρισμό και λευκότερα δόντια, αλλά και την ειδική θήκη ιδιαίτερης αισθητικής.

Και κάτι που ίσως δεν γνώριζες: η boobam έχει ανακηρυχθεί, δικαίως, η επίσημηοδοντόβουρτσα της WWF, της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης και με κάθε αγορά της, 1€ δωρίζεται για την ύψιστη αποστολή της.

Λοιπά προϊόντα

Για το φαγητό, το πικ νικ, το πάρτι σας, τα καλαμάκια, το σετ φαγητού σας αλλά και τα μπουκάλια για το νερό, ή το χυμό σας, μπορούν να αποκτήσουν οικολογική γεύση και εμείς συνείδηση. Άλλωστε γιατί να μη γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που θέλουμε, η αλλαγή που ονειρευόμαστε;

Το σετ φαγητού, έχει το τέλειο μέγεθος για να το έχεις πάντα μαζί σου. Ελαφρύ, λειτουργικό αφού πλένεται εύκολα και μπορείς να το επαναχρησιμοποιήσεις. Εξαιρετικό για ταξίδια, υπαίθριο κάμπινγκ, πικ-νικ, μπάρμπεκιου, παιδικό σχολείο γεύμα, χρήση γραφείου. Και εκτός από αυτό, γίνεσαι ένας ήρωας του πλανήτη αφού με κάθε αγορά του σετ, φυτεύεις ένα δέντρο στα πλαίσια του προγράμματος One Tree Planted.  Ολοκλήρωσέ το και με τα νέα ανοξείδωτα μπουκάλια της boobam και μπορείς να έχεις μαζί σου για 24 ολόκληρες ώρες, κρύο ή ζεστό, το αγαπημένο σου ρόφημα.

Φοβερό.

Μην ξεχνάμε πως δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας.